Arvet

Arvet
Tekijät: Vuorenpää, Eeva
Kustantaja: Minerva
ISBN: 9789524925549
Tuotekoodi: SKU-20123
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 9,60€
Veroton: 9,60€

Vaihtoehdot


Tiedostomuoto:

Kaksi naista, kaksi kohtaloa


Kun Aiju ja Nina kohtaavat laivalla, alkaa matka menneisyyteen. Naisia yhdistää sama lapsuuden synkkä varjo, sota. Vuoden 1941 tapahtumat ovat jättäneet jälkensä molempiin. Toinen koki ne suomalaisessa sotasairaalassa, toinen Ravensbrückin keskitysleirillä Saksassa.
Elämän karu totuus selviää pienelle Aijulle, kun hän vaikean leikkauksen jälkeen vaeltaa sotasairaalan käytävällä keskellä sen veristä arkea ja haavoittuneiden kipua. Ninalle totuus puolestaan paljastuu keskitysleirin julmana juutalaisvihana ja väkivaltana, joka ei säästä edes pienimpiä lapsia. Kuoleman musta varjo on koko ajan läsnä. Lapsena koettu tuho, perheiden hajoaminen, pelko, kuolema, suru ja ikävä ovat jättänet arvet syvälle Aijun ja Ninan sisimpään.
Teos kuvaa koskettavasti sodan kauhut kahden lapsen näkökulmasta. Se kertoo myös 34 surmatun lapsen viimeisistä hetkistä idyllisen virolaisen kylpyläkaupungin synagogassa.
Sävähdyttävä romaani avaa sota-ajan lasten maailman, missä todellisuus, muistot, toivo ja epätoivo vaihtelevat valon ja varjojen vuoropuhelussa.

Kirjoita arvostelu

Nimi:


Arvostelu: HUOM: HTML-koodia ei käännetä!

Arvio: Huono           Hyvä

Kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi: