Itikkakesä

Itikkakesä
Tekijät: Eeva Nikoskelainen
Kustantaja: Radium-kirjat
ISBN: 9789525907155
Tuotekoodi: SKU-99242
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 7,98€
Veroton: 7,98€

Vaihtoehdot


Tiedostomuoto:

Kavasteen suvun patriarkka, keuhkolääkäri Johannes Kavaste, 92, säilyttää sairastuttuaankin sotaveteraanin ryhtinsä ja kieltäytyy jyrkästi omaisten puuhaamasta vanhainkotipaikasta. Niinpä hänet kotiutetaan upouuden OmaKotiKullanKallis -projektin turvin. Kavastilasta tulee elektronisten hoivateollisuuslaitteiden kokeilutanner. Piristystä vanhan miehen elämään tuo reipasotteinen omahoitaja, Noora Rusko, jota Johanneksen toinen vaimo Ilmi karsastaa.

Henrik Lendahl, 33, valmistelee naapurihuvilalla väitöskirjaa ilmaston lämpenemisen vaikutuksesta hyttyskantoihin parannellen samalla kariutuneen rakkaussuhteen kolhuja. Henrik ryhtyy lukemaan heikkonäköiselle Johannekselle tämän sodanaikaisia kirjeitä. Se on sekä ravisteleva että terapeuttinen kokemus molemmille.

Kaikenikäiset kesänviettäjät kärvistelevät tunnekuohuissa. Pienestä koostaan huolimatta äkäiset itikatkaan eivät tyydy tarinassa sivuosaan.

Itikkakesä -romaani julkaistiin v. 2008 ja se on nyt saatavilla e-kirjana. Lempeän satiirinen ja aurinkoisen huumorin sävyttämä romaani on edelleenkin mitä ajankohtaisin, sillä vanhusten huolto odottaa edelleenkin remonttia ja ilmaston lämpenemisen seurauksena terveydelle haitalliset hyttyset ovat yleistymässä, kuten hiljattain Madeirallakin esiintynyt denguekuume -epidemia osoittaa.


Eeva Nikoskelainen:


Kirjailija ja Turun Yliopiston silmätautiopin emeritaprofessori v. 2006-.
Varsin runsaan tieteellisten julkaisujen kokoelman ohella hänen tililleen on kertynyt uran aikana joukko palkittujakin romaaneja: Hytösen oireyhtymä (Tammi 1996), Ylilääkäri Männikkö ja hallittu tulosjohtaminen(Tammi 1999), Heta Hörkkö ja kaksoiskierteen lumo (Tammi 2001), Keltainen vaara (Tammi 2004), Itikkakesä (Tammi 2008), Kolopallomaalaisia (Muruja-kustannus 2010)
Nikoskelainen on palkittu Akateemisen kirjakaupan suosituimpana esikoiskirjailijana vuonna 1997 sekä Suomen Kirjailijaliiton ja Suuren suomalaisen kirjakerhon tunnustuspalkinnolla vuonna 2002.

Kirjoita arvostelu

Nimi:


Arvostelu: HUOM: HTML-koodia ei käännetä!

Arvio: Huono           Hyvä

Kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi: