Khilafa! Valtakunta

Khilafa! Valtakunta
Tekijät: Paulow, Ari
Kustantaja: WSOY
ISBN: 9789510386163
Tuotekoodi: SKU-20046
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 6,86€
Veroton: 6,86€

Vaihtoehdot


Tiedostomuoto:

Khilafa! Valtakunta on hyytävä yhteiskunnallinen jännitysromaani lähitulevaisuuden islamistisesta Suomesta. Pohjoismaisen oikeusvaltion raunioilla liikkuva tarina kertoo rapistuvan vastarintaliikkeen viimeisestä mahdollisuudesta kukistaa miehittäjän uskonnollinen hirmuvalta ja rakentaa uusi kansalaisyhteiskunta sortuneen tilalle.

Vaelluskertomuksen muotoon puettu sotaromaanin, rakkaustarinan ja poliittisen trillerin ainutkertainen yhdistelmä on kaikessa vauhdikkuudessaan lohduttoman iskevä kuvaus toisen luokan kansalaisena elävien vääräuskoisten elämästä teokraattisen muslimivaltion alamaisina. Samalla se kertoo, kuinka romaanissa kuvattu maailma pantiin alkuun jo meidän aikanamme.

Siinä maailmassa naisilla ei ole juurikaan oikeuksia eikä vääräuskoisilla tai uskonnottomillakaan. Eikä luonnollisesti seksuaalisilla vähemmistöillä. Kuolemantuomio hirttämällä tai kivittämällä on yleisessä käytössä.

Paulow pitää lukijan otteessaan ja faktat järjestyksessä rakentaessaan kuvitteellisen maailman, jonka esikuvat on haettu nykypäivästä ja historiasta. Vaellustarinan jännitettä pitävät yllä jatkuvat ja muuttuvat uhkatekijät, joista pahin ja tuhoisin voi lopulta olla kertomuksen ydinryhmän sisäinen uhka, petos.

Ydinryhmän henkilöistä keskeiseksi nousee Lalli – vastarintaliikkeen majuri – jonka tehtävänä on johtaa lopulta New Yorkiin pyrkivää retkikuntaa. Lallissa yhdistyvät määrätietoinen johtaja, kova ja erinomainen taistelija sekä salaperäinen henkilö tavalla, mistä sankarit syntyvät.

Khilafa! Valtakunta on kirja, joka ei suhtaudu totalitarismiin suopeasti. Sen maalaama kuva maailmasta – ja Suomesta – on paitsi kauhistuttava myös mahdollinen.

Ari Paulow on oululainen kirjailija ja kolumnisti, joka tunnetaan erityisesti Jesse Hackman -dekkareistaan.

Kirjoita arvostelu

Nimi:


Arvostelu: HUOM: HTML-koodia ei käännetä!

Arvio: Huono           Hyvä

Kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi: