Kuolema Suursaaressa

Tekijät: Jaatinen, Pekka
Kustantaja: WSOY
ISBN: 9789510393420
Tuotekoodi: SKU-100628
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 6,86€
Veroton: 6,86€

Vaihtoehdot


Tiedostomuoto:

 Signe menee syksyllä 1942 toimistolotaksi Suursaareen. Hän osaa sekä ruotsia että saksaa ja kumpikin kielitaito on tarpeen.

Signen paras ystävä on muonalotta Irene. Heidän keskinäisiä välejään hiertää se, että molemmat tuppaavat ihastumaan aina samaan mieheen.

Kunitsa on neuvostoliittolainen desantti, joka on onnistunut tunkeutumaan saareen suomalaiseksi vääpeliksi naamioituneena.

Oleg puolestaan on neuvostoliittolainen lentäjä, jonka tukikohta on Lavansaaressa.

Gustav on saksalainen merijalkaväen sotilas, joka siirretään Peipsijärveltä Tallinnan kautta maihinnousualukseen, jonka päämäärä on Suursaari.

He kaikki ovat mukana Suursaaren taisteluissa, kun tilanne Suursaaressa alkaa kiristyä syyskuun 14. päivän iltana vuonna 1944. Seuraavana päivänä saarella on täysi rähinä päällä. Monille seuraukset ovat kohtalokkaat. Yksi tarinan kertojista palaa saarelle yli 60 vuotta myöhemmin. Matkalla on mukana myös Irenen poika, hänkin jo eläkeikäinen. On olemassa pieni ymmärtämisen mahdollisuus.

Suursaaren maihinnousu syyskuussa 1944 oli Suomen ja Neuvostoliiton aselevon aikana käyty taistelu, jossa suomalaiset ja saksalaiset joukot taistelivat toisiaan vastaan. Taistelu oli myös siitä erikoinen, että neuvostoliittolaiset antoivat suomalaisille ilma-apua, aivan pyytämättä.

Kirjoita arvostelu

Nimi:


Arvostelu: HUOM: HTML-koodia ei käännetä!

Arvio: Huono           Hyvä

Kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi: