Puro - Historiallinen romaani isonvihan ajalta

Puro  - Historiallinen romaani isonvihan ajalta
Tekijät: Matti Kauppinen
Kustantaja: Minerva
ISBN: 9789524925587
Tuotekoodi: SKU-20119
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 6,37€
Veroton: 6,37€

Vaihtoehdot


Tiedostomuoto:

Kun veri on vettä sakeampaa

Suomalainen Vänni kuuluu kasakkajohtaja Maparoffin ryhmään, jossa hän toimii tulkkina. Kasakat ovat aikanaan surmanneet Vännin vanhemmat ja myyneet hänet Pietarissa venäläiselle pariskunnalle. Viha venäläistä valloittajaa kohtaan jää kytemään pienen pojan mieleen. Pietarissa Vänni pääsee kuitenkin sotaväen oppiin ja hänestä tulee hyvä aseen käyttäjä.
Maparoffin ryhmä on komennettu hankkimaan paikalliselta väestöltä ruokaa Kajaanin linnaa piirittäville venäläisille joukoille. Pohjois-Savon talonpojat saavat osansa isonvihan julmuuksista, kun kasakat verottavat kansaa surutta ja keinoja kaihtamatta. Ryöstelyt, raakuudet ja hengenriistot ovat arkipäivää.
Eräällä ryöstöretkellä Vänni ajautuu riitaan Maparoffin kanssa ja pakenee ryhmästään. Hän kulkeutuu taloon, johon pääsee rengiksi. Vännin haaveet omasta tilasta toteutuvat, kun hän perustaa perheen talon tyttären Hilman kanssa. Oma savupirtti kaskimaineen Uuranpuron takana on Vännille uuden elämän alku. Purosta tulee niin hyvän kuin pahankin symboli: sen rannalta tähyillään milloin sukulaisia ja naapureita, milloin kasakoita ja karhuja.
Kasakoiden raakuudet saavat lopulta Vännin ryhtymään taisteluun lähitalojen isäntien kanssa venäläisiä vastaan. Tieto Vännin urotöistä kantautuu myös kostonhimoisen Maparoffin korviin, ja tämä päättää etsiä Vännin käsiinsä. Yhteenotto on väistämätön.

Puro on kiehtova ja jännittävä tarina ihmiskohtaloista yhtenä Suomen historian synkimmistä ajanjaksoista. Taistelu luonnon olosuhteita, valloittajia ja sortajia vastaan on sama vaikka vuosisadat vaihtuvat.

Matti Kauppinen on kuopiolainen logistiikkakoordinaattori, jonka harrastuksiin kuuluvat mm. reserviläistoiminta sekä metsänhoito ja hirvenmetsästys syntymäkunta Sonkajärven maastoissa. Esikoisromaani Puro syntyi kiinnostuksesta synnyinseudun historiaa kohtaan. Se on myös kunnianosoitus pohjoissavolaisille esi-isille heidän työstään ja taistelustaan paremman elämän puolesta.

Kirjoita arvostelu

Nimi:


Arvostelu: HUOM: HTML-koodia ei käännetä!

Arvio: Huono           Hyvä

Kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi: