Röhön korpitaistelu

Röhön korpitaistelu
Tekijät: Lehväslaiho, Reino
Kustantaja: WSOY
ISBN: 9789510374122
Tuotekoodi: SKU-18027
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 6,86€
Veroton: 6,86€

Vaihtoehdot


Tiedostomuoto:

PIRU IRTI VIENAN KORVESSA!

Uhtuan rintamalta pohjoiseen sijaitsi Röhön kymmenen mökkipahan kylä, suomalaisten tärkeä tukikohta, josta partioitiin Tuoppajärven eteläpään, Sompajärven ja Haikolan partisaanikylän suuntiin. Kun venäläiset vuorostaan iskivät voimalla Röhöön, sissien takaa-ajopartiot käskettiin päivittäin kostoiskuihin.

Syksyllä 1943 Röhössä majailee luutnantti Katajan vahvistettu sissikomppania, puolentoistasataa kokenutta soturia. Tappioidensa myötä sissit saavat esikunnasta käskyn: ”Marssikaa venäläiset kiinni ja tuhotkaa joukko!” Lettoa pitkin rämpivät Katajan jälkikoirat joutuvat kahakasta toiseen vihollispartioiden kanssa, ja miestappioita kärsitään puolin ja toisin. Syysmyrskyisessä raesateessa väsyneet valiosissit isketään vastakkain satojen venäläisten kanssa. Hinta on katkera, jokainen kilometri takaisin omien puolelle yhtä helvettiä. Mutta tuumaakaan ei anneta periksi, kun käskyt täytetään ja taistelut viedään loppuun saakka.

Sotakamreeri Lehväslaihon kerronta kovenee vuosi vuodelta. Röhön korpitaistelu on rajuudessaan vertaansa vailla oleva sotaromaani, väkevää kuvausta sissitoiminnasta Vienan kaukakorvessa.

Kirjoita arvostelu

Nimi:


Arvostelu: HUOM: HTML-koodia ei käännetä!

Arvio: Huono           Hyvä

Kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi: