Suezilta Afganistaniin. Suomalaiset rauhaa turvaamassa (sähkökirja)

Suezilta Afganistaniin. Suomalaiset rauhaa turvaamassa (sähkökirja)
Tekijät: Virtanen, Rauli
Kustantaja: WSOY
ISBN: 9789510387658
Tuotekoodi: SKU-95519
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 8,87€
Veroton: 8,87€

Vaihtoehdot


Tiedostomuoto:

Joulukuussa 1956 puolueettomuuspoliittisia ensi askeleitaan ottavasta pienestä maasta oli tulossa rauhanturvaamisen suurvalta. Kymmenen muun osallistujamaan ohella Suomen tuli varmistaa taistelujen päättyminen Suezilla sekä englantilaisten, ranskalaisten ja israelilaisten miehittäjien rauhanomainen poistuminen Egyptin maaperältä. Moskova ei hyvillä mielin katsellut läntisten YK-joukkojen lisääntyvää vaikutusvaltaa Lähi-idässä. Pelättiin jopa kolmannen maailmansodan puhkeamista.Suezin kriisin jälkeen ovat kurinalaisuudestaan kiitetyt rauhanpuolustajamme ponnistelleet kovissa olosuhteissa kahtiajaetulla Kyproksella, Siinain hiekkaerämaassa, Golanin kukkuloilla, Libanonin ruutitynnyrissä ja viimeksi tienvarsipommein kylvetyssä Afganistanissa.


Mutta millaista on rauhanturvaajan arkipäivä? Kuinka kiperistä tilanteista selvitään paitsi hengissä myös henkisenä voittajana?


Journalistisista ansioistaan palkitun Rauli Virtasen teos pureutuu rauhanturvaamisen menneisyyteen ja nykypäivään. Asiantuntevissa artikkeleissa taustoitetaan rauhanturvaoperaatioiden poliittisia päätöksiä. Kuvaharvinaisuudet ja rauhanturvaajien henkilökohtaiset tarinat, autenttiset päiväkirjamerkinnät ja kaipauksen täyttämät kirjeet paljastavat toiminnan luonteen koko karuudessaan.


Kirjoita arvostelu

Nimi:


Arvostelu: HUOM: HTML-koodia ei käännetä!

Arvio: Huono           Hyvä

Kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi: