Laatulukemista kesään eLibrikseltä

 17.07.2016

 

Kesällä kannattaa hemmotella itseään suurten kirjoittajien varmalla ja taidokkaalla tekstillä. Tällaiseen sopii esimerkiksi mainiosti lukuisia palkintoja keränneen Haruki Murakamin romanttinen teos Norwegian wood, joka nosti kirjailijan aikoinaan suosioon kotimaassaan Japanissa, ja josta tehtiin sittemmin elokuvakin. Nyt tämä klassikko on saatavana myös suomeksi Aleksi Milonoffin kiiteltynä käännöksenä.

Murakamin tavoin todellisuuden ja fantasian rajamaita hämärtää Stephen Kingin kulttisarja Musta torni, joka vie lukijansa pitkälle ja eriskummalliselle matkalle revolverimies Rolandin matkaan. Seitsenosainen sarja alkaa romaanilla Revolverimies, josta on piakkoin tuloillaan elokuvakin.

Suomalaisista mestarikirjoittajista kannattaa kesällä ottaa lukemistoon Tuomas Kyrön teos 700 grammaa, joka on taattua kyrömäistä omaperäisyyttä tällä kertaa aiheinaan suomalaisuus ja urheilu.

Elibriksen valikoimasta löytyy myös monia klassikkokirjailija Sinikka Nopolan pohdiskelevia teoksia. Novellikokoelma Miksi emme totu pystyasentoon ja romaani Eila, Rampe ja elämän tarkoitus tarjoavat huumoria ja elämänpohdintaa kesäiltoihin.

Tove Jansson ei kirjoittanut vain muumeja, vaan muun muassa valtavan kesäisen teoksen Kuvanveistäjän tytär. Kyseessä ei ole aivan pilkuntarkka muistelma, vaan lapsen kautta kuvattu hauska tarina pikku-Toven lapsuudesta, joka myös omalla tavallaan valottaa taiteilijan persoonaa henkilökohtaisemmalta kannalta.

Kevyen kesäinen, nuoren naisen elämänvaiheisiin pureutuva, Kira Poutasen Rakkautta al dente vie lukijansa tapahtumarikkaalle lomamatkalle Italiaan, eikä romantiikkaa tai huumoriakaan kirjasta puutu. Elibriksen e-kirjavalikoimasta löytyy myös kirjasarjan muut ihastuttavat osat, Rakkautta au lait, Rakkautta on the rocks ja Rakkautta Borealis.

Lisää rakkautta ja romantiikkaa kesään tuo Kirsi Vainio-Korhosen ja Anu Lahtisen Lemmen ilot ja sydämen salat. Kirja yhdistää historian ja romantiikan pureutuen suomalaisen rakkauden saloihin keskiajalta nykypäivään, sekä paljastaa hauskoja rakkauden historian yksityiskohtia.

Jos saunan lämmittäminen ei oikein ota onnistuakseen tai kala ei syö mökillä, kannattaa kesälomalaisen tutustua Tuuti Piipon ja Miika Peltolan Kantapään kautta –kirjaan, joka kertoo epäonnistumisista ja niiden kautta oppimisesta. Haastattelujen pohjalta kirjoitettujen tarinoiden lisäksi kirja tarjoaa työkaluja rohkeaan ja älykkääseen epäonnistumiseen.

Rentouttavaa kesää e-kirjojen parissa toivottaa eLibris!