Urheilulukemista ja inspiraatiota energiseen syksyyn

 12.08.2016

 

Urheilun ystävät saavat tänä syksynä nauttia sydämensä kyllyydestä Rion olympialaisten startattua 5. elokuuta. Syksy on myös loistavaa aikaa aloittaa uusi harrastus tai panostaa entistä enemmän jo hyviksi havaittuihin liikuntamuotoihin. eLibriksen Urheilu ja liikunta -kategorian kirjoista nyt 40% alennusta olympialaisten ja sporttisemman syksyn kunniaksi!

Jääkiekko, yksi ehdottomasti Suomen suosituimmista lajeista, kokoaa koko kansan yhteen ainakin maailmanmestaruuskilpailujen ajaksi. Jokaisen jääkiekkofanin toivekirja, Tero Laaksosen ja Turkka Talosen Kaikkien aikojen Leijonajoukkue pureutuu yksityiskohtaisesti kaikkien rakastaman maajoukkueen ytimeen.

Polkupyörämatkailusta kiinnostuneen kannattaa tutustua Matti Rämön mielenkiintoiseen matkakirjaan, Polkupyörällä jäämerelle - Tupasvillaa, poroja ja tuntemattomia sotilaita, jossa hän kertoo kuuden viikon ja 4500 kilometrin pyörämatkastaan pohjoiseen. Sattumuksia ei reissusta puutu, ja matkalla oman osuutensa saa myös Pohjolan lähihistoria sekä reissumiehen omat mielenmaisemat.

Kiireisestä ja hektisestä elämäntyylistä kärsivä voi löytää tasapainon ja kehon sekä mielen rauhan joogasta. Joogasta ja siihen liiittyvästä elämäntyylistä kiinnostuneen kannattaakin tutustua Teija Enorannan kääntämään, Japji Sahibin varhaiskeskiajalta peräisin olevaan tekstiin. Teoksesta kumpuava viisaus on niin ajatonta, että se auttaa tuomaan rakkautta ja sallivuutta myös nykyajan arkeen. Namaste!

Inspiraatiota harrastuksien aloittamiseen voi hakea myös suurimpien urheilijoiden elämäntarinoista ja teoista. Valikoimistamme löytyy niin Maradonasta, Michael Schumacherista, kuin Amin Asikaisestakin kertovia kirjoja. Suomalaisesta jalkapallosta kiinnostuneen kannattaa lukea Ammattina jalkapallo, joka sisältää runsaasti tarinoita ja kohtaloita suomalaisten jalkapalloilijoiden uran varrelta.

Erik Bertrand Larssen on maailmankuulu elämäntapavalmentaja, yrityskonsultti ja persoona. Hänen työskentelynsä yhteistyössä armeijan, huippuyritysten johdon ja olympiatason huippu-urheilijoiden kanssa on antanut hänelle aivan erityistä tietoutta siitä, miten omaa toimintaansa ja elämäänsä voi tehostaa. Näitä filosofioita ja tekniikoita on koottu menestysteokseen Paras. Jos tahdot ryhtyä välittömästi tositoimiin suosittelemme sen sijaan Larssenin kirjaa Helvetinviikko. Kirja opastaa viettämään viikon, jonka aikana elämäsi laitetaan kuntoon niin asenteen, tapojen, kuin liikunnankin osalta. Ei heikkohermoisimmille, mutta viikon jälkeen syksysi jatkuu taatusti tehokkaammin ja terveemmin!

Aktiivista syksynalkua ja tsemppiä alkavaan arkeen!