Tervetuloa syksy!

 06.09.2016

E-kirja on loistava kumppani syksyllä alkavaan arkeen. Kiireen keskellä on tärkeä muistaa välillä rentoutua hyvän kirjan parissa ja piteneviä iltoja vastaan kannattaa taistella aimo annoksella hyvää kirjallisuutta. Yhdellä kätevällä lukulaitteella pidät mukanasi kaikkia lempiromaanejasi ja myös lasten suosikkikirjat kulkevat kätevästi mukana samassa laitteessa. E-kirjat seuraavat sinua näppärästi niin lempikahvilaasi, kuin sängyn pohjallekin vilttien väliin.

Hyvänmielen kirjallisuutta edustaa Kaisa Haatasen Ylipainolisämaksu, joka yhdistää viisikymppisen naisen ajatukset elämästä, naiseudesta ja matkustelusta, huumoria unohtamatta. Nauti tämä varmasti viihdyttävä kirja sellaisenaan tai viinilasin äärellä rentoutuen.

eLibrikseltä löydät laajan valikoiman lasten suosikkikirjallisuutta. Jari Mäkipään Etsiväkerho Hurrikaani -kirjasarja viihdyttää lapsia vauhdikkailla mysteereillään ja omaperäisellä huumorillaan. Etsiväkerho Hurrikaani ja tyly tubettaja  yhdistää nykylasten suosikit, tubettajat, sekä lapsille sopivan, huumorilla höystetyn dekkarikirjallisuuden. Lastenkirjavalikoimastamme löydät myös sekä poikien että tyttöjen keskuudessa supersuosioon nousseen Ella ja kaverit –lastenkirjasarjan lukuisat osat. Ella on tokaluokkalainen tyttö, jonka elämästä ei menoa ja meininkiä puutu. Kirjasarjan pohjalta on tehty myös kaksi koko perheen elokuvaa.

Mikäli et ole vielä tutustunut suomalaiskirjailija Miika Nousiaiseen, on nyt korkea aika! Hyvät ja huonot uutiset- viihdeohjelman panelistinakin tunnettu toimittaja-kirjailija on kirjoittanut neljä suomalaisuutta rehellisen tarkkasilmäisesti kuvaavaa teosta. Vadelmavenepakolainen on muodostunut eräänlaiseksi moderniksi klassikoksi, joka purkaa kaksijakoista suhtautumistamme Ruotsiin. Maaninkavaara käsittelee perisuomalaista urheiluhulluutta kestävyysjuoksuun kiinni jääneen isän ja tämän tyttären suhteen kautta. Metsäjätti  on melankolinen sukupolvikuvaus, joka seuraa tehdaskaupungin pojan tarinaa Metsäjätti-nimisen suuryhtiön johtoon. Nousiaisen uusin, Juurihoito, taas on erikoinen romaani juuriensa etsimisestä. Nousiainen kirjoittaa huumorilla vakavista asioista, minkä takia hänen teoksensa ovatkin niin tavattoman koukuttavia.

Kekkonen on noussut jälleen puheenaiheeksi julkisessa keskustelussa Maarit Tyrkön kirjoittaman Presidentti ja toimittaja kirjan myötä. Tyrkkö ystävystyi Kekkosen kanssa 70-luvun puolivälissä ja pääsi seuraamaan presidentin elämää lähietäisyydeltä.  Sydämellä kirjoitetussa muistelmakirjassaan hän kertoo Kekkosen viimeisistä vuosista presidenttinä 70- ja 80-lukujen taitteessa. Kannattaa lukea, niin tiedät, mistä puhutaan – kirja on tällä hetkellä saatavissa eLibrikseltä tarjoushintaan!