Halloween-tunnelmaa ja kauhukirjallisuuden klassikoita

 14.10.2016

Pimenevät syksyn illat virittävät mielen kulkemaan hämärän rajamailla. Siellä mikään ei ole aivan sitä, miltä näyttää ja elon tasaisuus saattaa yllättäen vaihtua kauhuun käsittämättömien tapahtumien edessä. Hämärän hyssyn ottaessa valtaansa maiseman ikkunan takana on täydellinen hetki kutitella omaa selkäpiitään kauhukirjallisuudella tai mystisiä maailmoja sekä olentoja vilisevällä fantasialla. Koodilla hallo16 saat 20 % alennuksen kauhu-, jännitys- sekä scifi ja fantasia –genren kirjoista. Koodi on voimassa 6.11.2016 asti, joten himmennä valot, varmista paikkasi lukulampun alla ja virittäydy hyvissä ajoin kuun viimeisenä päivänä saapuvaan Halloween-yöhön!

Kauhukirjallisuuden ehdoton klassikko, Stephen Kingin Hohto, on todella ansainnut genreluokituksensa. Hyytävä romaani pitää lukijan tiukasti otteessaan, eikä jännitys pääse raukeamaan koko kirjan aikana. Mitä on huoneessa 217? Halloweenin kammottava tunnelma on taattua!

Stephen Kingin hengessä jatkaa suomalaisen kauhukirjailijan Mia Vänskän esikoisteos, Saattaja, joka raottaa verhoa muinaisten myyttien todellisuuteen. Teoksen piinaava jännitys syntyy nimettömästä uhasta, joka luo kauhun tunnelmaa koko lukukokemuksen ajan. Vänskä mainitsee innoittajakseen yliluonnolliset kertomukset.

Sherlock Holmesin luonut Arthur Conan Doyle oli viehtynyt salapoliisitarinoiden lisäksi kauhusta ja paranormaaleista ilmiöistä. Hän jättikin jälkeensä useita novelleja, joissa liikutaan varsin hyytävissä ympäristöissä ja kohdataan mitä erikoisempia olentoja. Näitä novelleja on koottu teokseen Polestar-laivan kapteeni.

Mitä olisikaan Halloween ilman vampyyreita ja zombeja? Vampyyritarinoiden ystävät saavat aimo annoksen haluamaansa Anne Tammelinin väkevässä teoksessa Veriveljet, joka sijoittuu 1600-luvun kylmään ja ankaraan Britanniaan. Zombieselviytymistä kaipaavalle sopii sen sijaan The Walking Dead -sarjan Tie Woodburyyn .

Koko perheen lukuhetkeen Halloween-yön alla sopii Chris Columbuksen ja Ned Vizzinin kirja Hurjien tarinoiden talo. Kolme sisarusta muuttavat entisen fantasiakirjailijan taloon ja tempautuvat seikkailuun, josta ei puutu mustaa magiaa, luurankoja ja noitia. Columbus on ohjannut kaksi ensimmäistä Harry Potter elokuvaa.

Noitien ja magian maailmaan voi tempautua kypsempikin lukija Noituri-sarjan ensimmäisen osan, Viimeinen toivomus, mukana. Kirjasarja tarkastelee fantasian keinoin ihmisyyden varjopuolia ja sopii melankolisen tunnelmansa ansiosta täydellisesti syksyn iltalukemistoksi.