Kesän parhaat lukuvinkit

 16.07.2016

Kesä on mitä parhainta aikaa lukea ja tehdä mielikuvitusmatkoja teokseen jos toiseenkin. Auringon paahtaessa kuumimmillaan on hyvä ottaa pieni lepohetki ja auringonoton lomassa tutustua uusimpiin e-kirjoihin. Viritä siis riippumatto takapihalle, ota lukulaite kainaloon ja anna tarinoiden viedä! Kirkkainkaan aurinko ei häiritse lukukokemustasi lukulaitteelta heijastamattoman näytön ansioista.

Rikoskirjallisuudesta kiinnostuneiden iloksi elibrikselle on juuri ilmestynyt tuoreen dekkaristin Jari Salosen Kuokkavieraat. Salonen piirtää hyvin suomalaisen ja uskottavan kuvan rahanhimon vallasta ja iltalehtilööppien kirjoittajien motiiveista. Vastapainona aukeaa kesäinen suomalainen maalaismaisema ja maaseudun ihmisten elämä heinäntuoksuisena ja todentuntuisena.

Kesädekkaria etsivälle sopii myös Kati Hiekkapellon uusin romaani Tumma, joka jatkaa Anna Feketestä kertovaa sarjaa. Murhamysteerinä alkava teos kasvaa käsittelemään myös vieraita kulttuureja, Euroopan pakolaiskriisiä ja suvaitsevaisuutta. Luvassa siis varmasti ajatusta avartavaa luettavaa!

Kevyempiin kesätunnelmiin vie Roope Lipastin Viimeiset polttarit, jossa päästään mukaan seuraamaan vanhojen lapsuudenystävien mökkireissua. Lipastille ominaiseen tyyliin tarinasta ei puutu huumoria, mielenkiintoisia hahmoja ja erikoisia oivalluksia.

Elibrikseltä löytyy myös laaja valikoima nuorten kirjoja. Amazon Kindle –lukulaite toimii mukavana kesälahjana esimerkiksi koulunsa päättäneelle nuorelle ja innostaa häntä lukuharrastukseen. Kevyt laite kulkee helposti mukana kesän lomareissuissa.

Jääkiekosta kiinnostuneelle nuorelle sopii kesälukemiseksi Taina Haahdin Gladiaattorikoutsi, joka kertoo vauhdikkaan tarinan juniorilätkästa ja jääkiekon hengestä.

Vakavahenkisempää nuortenkirjallisuutta tarjoaa Marja-Leena Lempisen Jääympyrä. Kirja kertoo peruskoulunsa päättävästä 15-vuotiaasta Siiristä, joka on hukassa omassa elämässään. Ihmissuhteita, ihastumisia ja kuumaa kesätunnelmaa Santa Monican maisemissa kaipaavalle sopii sen sijaan Estelle Maskamen DIMILY - Rakastan.

Lukionsa päättäneelle kannattaa hankkia juuri suomennettu Yuval Noah Hararin menestystä niittänyt tietokirja Sapiens - Ihmisen lyhyt historia. Harari käy kirjassaan läpi kattavan summauksen ihmiskunnan tähänastisista vaiheista ja esittää tarkkoja mielipiteitä sen nykytilasta, tieteestä, kapitalismista ja globalisaatiosta. Teos on yleissivistävä ja taatusti ajatuksia herättävä!

Timo Kopomaan Leppoistamisen tekniikat on mitä parhainta kevyttä rantalukemista rauhaa ja stressittömyyttä etsivälle. Kirja antaa vinkkejä kiireen, stressin ja jatkuvan kommunikaatioyhteyden voittamiseen.

Leppoisaa kesää!