Susi nimeltään sote. Uudistus medikalisaation, digisotebisneksen ja kansalaisten henkilökohtaisten tietojen ryöstön asialla.

Susi nimeltään sote. Uudistus medikalisaation, digisotebisneksen ja kansalaisten henkilökohtaisten tietojen ryöstön asialla.
Tekijät: Nyyssönen, P.A.
Kustantaja: Nomerta Kustannus
ISBN: 9789527018118
Tuotekoodi: 9789527018118
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 3,15€
Veroton: 3,15€

Nomernta News 1/2018.Kansainväliset konsultit keksivät, että suomalaisten laajat sote-tiedot ovat louhittava malmikasa, joka pitää saada terveysbisneksen, datakaupan ja kaikenkarvaisen kehittämisen käyttöön. STM:n sopivat vaan ei pätevät poliittiset suojatyöläiset kokoomuslaisen harhaanjohtajansa  Päivi Sillanaukeen johdolla ovat olleet digi- ja sote-bisneskonsulttien nuoleskeltavina ja pyöritettävinä. Siksi sotea ovat valmistelleet pupputehdas Sitra ja konsultit, kuten Deloitte, Accenture ja Nordic Healthcare Group kaikenkarvaisten pörriäisten ohella – ja jälki on sen mukaista. Kansalaisia ollaan istuttamassa koneen osiksi ”ekosysteemiin”, jossa he ovat kaikenlaisien enemmän tai vähemmän tehottomien toimenpiteiden kohteita (ainakin tulevaisuudessa pakolla) ja henkilökohtaisten tietojen pakkojakoalustoja. Digibisnessote on sotaa kansalaisia vastaan.

Sitran usein esteelliset ex-pertit ovat puuhanneet sotea uusliberaaliksi tuotantobisnekseksi jo Kannuksen entisen elinkeinoasiamiehen ja nykyisen Kremlin ovimikon Esko Ahon ajoista alkaen. Aho kehitteli aikoinaan Sitrassa koko Euroopan terveydenhuoltoa yhdessä lääkejätti Pfizerin kanssa. Nokiasta visiomaan otettu nykyinen Sitran johtaja ei erota liiketaloutta kansantaloudesta eikä terveys- ja sosiaalipolitiikkaa sote-tuotantobisneksestä. Sitra on myös kalliiksi tulevan digitalisaation uskonlahkon keskeinen sylttytehdas: Mikä tahansa turha tai haitallinen toiminta saadaan hyödylliseksi & ”älykkääksi” digitalisoimalla.


Kirjoita arvostelu

Nimi:


Arvostelu: HUOM: HTML-koodia ei käännetä!

Arvio: Huono           Hyvä

Kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi: