Miksi niin monesta epäpätevästä miehestä tulee johtaja?

Miksi niin monesta epäpätevästä miehestä tulee johtaja?
Tekijät: Tomas Chamorro-Premuzic, Tatu Henttonen
Kustantaja: Vastapaino
ISBN: 9789517688277
Tuotekoodi: 9789517688277
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 22,64€
Veroton: 22,64€

Vaihtoehdot


Tiedostomuoto:

Tehtäväänsä sopimattomia johtajia on kaikkialla ja valitettavasti näyttää siltä, että suurin osa näistä on miehiä.

Työpsykologian professori Tomas Chamorro-Premuzicilla on kaksi kysymystä: Miksi epäpätevät miehet pääsevät johtajaksi niin helposti? Miksi taas pätevien - erityisesti naisten - on niin vaikeaa edetä urallaan?

Johtajien valinnassa arvostetaan liikaa itseluottamusta, itsekeskeisyyttä ja narsismia - eli leimallisesti miehisiä piirteitä. Aitoa kyvykkyyttä ei osata erottaa itseluottamuksesta. Tästä syystä monia organisaatioita johdetaan huonosti ja epäpätevien miesten osuus ylikorostuu johtotehtävissä.

Johtajien sukupuolijakauman tasoittaminen olisi kaikkien etu. Tutkimusten mukaan naisille tyypillisemmät persoonallisuuspiirteet auttavat hyvässä johtamisessa. Chamorro-Premuzic kertoo lennokkaasti, mitä tarvitaan, jos haluaa edistää kyvykästä johtamista. Uudenlainen ajattelu ja paremmat rekrytointilinjaukset auttavat organisaatiota valitsemaan johtoon oikeanlaista osaamista.

Tomas Chamorro-Premuzic on University College
Londonin ja Columbia Universityn työpsykologian professori, joka on erikoistunut persoonallisuustesteihin ja johtajuuden kehittämiseen.

Kirjoita arvostelu

Nimi:


Arvostelu: HUOM: HTML-koodia ei käännetä!

Arvio: Huono           Hyvä

Kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi: